News

Besparen met ketenefficiency

De bezorgdheid met betrekking tot het klimaat en de menselijke invloed hierop neemt toe. Ook in aandrijfland is men zich hiervan bewust. Ongeveer 70% van het industriële stroomverbruik gaat naar aandrijvingen, dat kan en moet duurzamer. 

De nieuwe normenreeks EN 50598 geeft handvatten voor de efficiëntie van complete aandrijfsystemen. Met slimmere mechanische aandrijfcomponenten en aansturingen zijn besparingen van rond de 35% te realiseren. 

Efficiëntie is essentieel

Wereldwijd stijgt het aantal geïnstalleerde elektromechanische aandrijfsystemen. Elektromotoren zijn gemiddeld al een stuk efficiënter dan vroeger, dankzij de al langer bestaande IE regelgeving. Toch zijn verdere efficiëntie maatregelen nodig om gestelde klimaatambities enigszins te realiseren en de enorme groei te compenseren.

Europese normen

Tot nu toe had wet- en regelgeving omtrent efficiëntieklassen alleen betrekking op elektromechanische componenten. Bekijk de volledige white paper via https://elsto.eu/white-papers/ies en kom alles te weten over de Europese norm EN 50598. EN 50598 kijkt naar de efficiëntie van complete aandrijfsystemen.

Ketenefficiency