News

ELSTO nu ook in Rotterdam

Sinds eind vorig jaar is de naam EBD aan het verdwijnen en vervangen door de naam ELSTO Drives & Lifting. De naam EBD werd ooit ontleend aan de beginletters van drie firma’s (Elsto-Boekholt-Dynatec) die in de regio Rotterdam de krachten hadden gebundeld om hun producten aan de man te brengen.

Over de jaren zijn de firma’s Boekholt en Dynatec geruisloos in de ELSTO organisatie opgegaan, en kwam in het Rotterdamse de aandacht vooral te liggen bij het horizontaal en verticaal verplaatsen en intern transport met daarnaast de advisering en verkoop van hydraulische gereedschappen en hefmiddelen.

Met het ontstaan van meerdere ELSTO vestigingen in het land lag het voor de hand de enige EBD vestiging ook onder het ELSTO label te brengen. Los van een duidelijker identiteit in de markt, was er al langer de behoefte om met een ELSTO vestiging ook zichtbaar aanwezig te zijn in de Rijnmond, vooral op het gebied van aandrijfcomponenten.

Het “Drives” gedeelte van ELSTO Drives & Lifting gaat zich vooral bezig houden met de productgroepen open aandrijvingen/omspanningsaandrijvingen, koppelingen en aandrijfcomponenten, terwijl “Lifting” zich als van ouds bezig blijft houden met verticaal en horizontaal verplaatsen.

Met de “opening” van de Rotterdamse ELSTO vestiging zijn nu vier ELSTO vestigingen in Nederland, actief, ieder met een eigen specialisatie.

Het spreekt overigens vanzelf dat klanten bij alle vestigingen terecht kunnen voor het complete ELSTO programma aan producten en diensten.

ELSTO Drives & Lifting is onderdeel van de ELSTO organisatie, en heeft daarmee toegang tot een omvangrijk en veelzijdig programma aan aandrijf- en besturingstechniek en ruim een halve eeuw ervaring in het ontwerpen en produceren van aandrijfoplossingen die je echt verder helpen.

Vestigingen en specialisaties:

VESTIGING

LOCATIE

SPECIALISATIE

ELSTO Drives

Loosterweg 7, Voorhout

Motoren, reductoren, engineering, productie specials, Sub-assembly productie

ELSTO Controls

Carolus Clusiuslaan 1, Voorhout

Besturingen, paneelbouw, engineering, elektrische en elektronische componenten, frequentieregelaars

ELSTO Lifting

Strickledeweg 96, Rotterdam

Lifttechniek,  tilhulpmiddelen en hydraulische gereedschappen. Koppelingen, open aandrijvingen en componenten

ELSTO Services

Copernicusstraat 9, Weert

Reparatie, onderhoud, vervanging van aandrijvingen. Refits en renovatie van productielijnen en installaties