Nieuws

Nieuwe S2U frequentieregelaars met IP66 bescherming en hogere prestaties

De frequentieregelaars uit de S2U serie zijn nu beschikbaar in beschermingsklasse IP66. Naast de hogere beschermingsklasse zijn de prestaties en besturingskarakteristiek verbeterd.

Geoptimaliseerd ontwerp

De S2U presenteert drie nieuwe typen met vermogens van 0,4 kW tot en met 18,5 kW, voor voedingsspanningen van éénfase 230 V tot driefasen 400 V. De compacte S2U IP66 serie is dankzij haar bescherming bijzonder geschikt voor uitdagende omgevingen. Zo is het koellichaam goed bestand tegen stof, vocht en reinigingsmiddelen. De nieuwe regelaar is bestand tegen een breed temperatuur bereik en heeft een lange levensduur bij een minimaal onderhoud.

Speciale toepassingen

De 32-bit processor met geavanceerde IGBT-spanningsomschakeling is één van de vele speciale eigenschappen. Een ingebouwde PID-regelaar en de PLC-functies maken de regelaar geschikt voor het aansturen van HVAC systemen. Een standaard EMC filter conform IEC/EN61800-3 zorgt voor een veilig gebruik, doordat elektromagnetische storingen worden beperkt. Daarbij beschikken de regelaars over een slip- en koppelcompensatie in combinatie met een noodstopfunctie. Ook is er een temperatuurafhankelijke draagfrequentie aanpassing en een ingebouwde remchopper.

Bediening en integratie

De frequentieregelaar is te bedienen en in te regelen met het toetsenbord op de voorkant. De regelaar heeft een geïntegreerde logic functie met mathematische operator. Zo kan met de IEC61131 compatibele LADDER programmeertaal de regelaar worden aangepast, zonder dat een PLC nodig is. Met dank aan de ingebouwde Modbus-poort en een grote range aan beschikbare communicatieprotocollen (Profibus, Modbus, DeviceNet, CANopen, EtherCAT en TCP/IP). De drie types zijn voorzien van een RJ45 aansluiting, welke op een ethernet netwerk kan worden aangesloten.

Toepassingsmogelijkheden

De robuuste en intelligente S2U serie komt in veel situaties goed van pas. De serie is onder andere geschikt voor het regelen van pompen, ventilatoren en transportbanden die snel van tempo wisselen. Ook bij de verwerking van textiel, hout, voedsel, dranken en andere processen is de S2U serie een goede keuze.