Nieuws

Nieuwe serie ANG frequentieregelaars

Met de introductie van de nieuwe ANG Active regelaar heeft Bonfiglioli haar servoprogramma krachtig uitgebreid en verbeterd, en wordt ingespeeld op de vraag naar meer regelaar snelheid en functionaliteit die in veel industrie sectoren bestaat.

Konden met de bestaande Active Cube serie al vele toepassingen perfect worden bediend, met de Active Next Generation (ANG in het dagelijks gebruik) is een nog hogere besturingsdynamiek beschikbaar. Kern van deze verbeteringen is een nieuwe microprocessor die naast een hogere rekenkracht en rekensnelheid ook een aantal vaardigheden standaard ingebakken heeft gekregen.

Zaken als de CSP (Cyclic Synchronous Positioning), een krachtige feedback evaluatie functie en de hoge precisie closed loop uitvoering maken de ANG regelaar bij uitstek geschikt voor veeleisende toepassingen als motion control of hoog dynamische processen, waarbij het niet uitmaakt of dit met servomotoren, inductiemotoren of synchrone reluctantie motoren moet gebeuren.

De ANG serie valt niet alleen op door de geavanceerde besturingstechnologie, maar ook door een voor de aan te sturen vermogens compacte bouw en grote veelzijdigheid. De vermogens lopen van 0,25 kW tot 400 kW, en bestrijken daarmee een substantieel deel van de vermogensvraag in de machinebouw. Met aansluitspanningen van 400, 525 en 690 Volt kan de regelaar breed worden ingezet, ook in de zware industrie.

Met protocollen als CANOpen, RS232, EtherCat, Ethernet IP en Profinet, maar ook met de geschiktheid voor een grote variatie aan resolvers, encoders en sensors is de ANG serie vrijwel universeel aansluitbaar. Maar ook aan de communicatie is gedacht: zo kunnen de PLC functies geconfigureerd worden met behulp van grafische software om de insteltijden tot een minimum te beperken. Uiteraard zijn vertrouwde veiligheidsfuncties als Safe Torque Off (SIL2) gewoon aan boord.

De ELSTO verkoopmedewerkers vertellen u graag meer over de nieuwe ANG regelaar die in combinatie met verschillende typen motoren krachtige nieuwe aandrijfmogelijkheden beschikbaar maakt.