Nieuws

Nieuwe serie BMD servomotoren

Op het gebied van Servomotoren heeft Bonfiglioli recent de nieuwe BMD serie geïntroduceerd. Met deze serie 230/400 volt permanent magneet AC synchroon motoren, mikt Bonfiglioli op markten waar compacte bouw en een hoge dynamiek primaire eisen zijn. Hierbij moet gedacht worden aan bewerkingsmachines voor metaal en hout, maar zeker ook die van de verpakkingsindustrie en gerobotiseerde processen.

Gebruik makend van de “sailent pole” technologie, konden de afmetingen drastisch worden gereduceerd, terwijl koppeldichtheid en dynamiek sterk toenamen.Neodium IJzer Boron magneten zorgen voor een zeer krachtige acceleratie en kunnen hoge belastingen aan zonder dat zij hierbij het risico lopen gedemagnetiseerd te raken.

Nominale koppels tot 42 Nm en vermogens tot 11,3 kW zijn beschikbaar verdeeld over zes bouwgroottes. Met name de lage rotorinertia waarden vanaf 0,2 kgcm2 en toerentallen tot 9000 voor de kleinste en 47,5 kgcm2 en 4200 toeren per minuut voor het zwaarste type geven aan dat hier serieuze servomotor prestaties worden neergezet.

Dankzij de standaard aanwezige PTC of KTY sensor in de windingen krijgt oververhitting geen kans, en door de standaard IP 65 uitvoering (IP 67 als optie verkrijgbaar) is de motor goed bestand tegen gebruik in stoffige en vochtige omgevingen. De motoren kunnen worden voorzien van 8 en 10 kHz resolvers in Single en Multi turn uitvoering die zowel Hiperface en EnDAT protocollen ondersteunen. Maar ook een frequentieregelaar bediende houdrem, of een intern vliegwiel behoort tot de mogelijkheden.

Het spreekt vanzelf dat deze motoren uitstekend kunnen samenwerken met de eigen Bonfiglioli Vectron frequentie regelaars. Met name de nieuwe ANG (Active Next Generation) regelaar laat de vele mogelijkheden van de BMD motoren perfect tot hun recht komen, maar ook met Active Cube regelaars zijn er al veel en makkelijk configureerbare mogelijkheden.

De ELSTO verkoopafdeling of de ELSTO buitendienst vertellen u graag meer over deze compacte krachtpatsers.