Nieuws

Taconiet afdichting beschikbaar voor Bonfiglioli Trasmital 314 – 325 reductoren

Taconiet is een ijzerhoudende erts dat in het verwerkingsproces wordt vermalen tot een extreem fijn en abrasief poeder dat vrijwel overal binnendringt. Om die reden is “Taconiet afdichting” de generieke naam geworden voor asafdichtings-systemen met een hoge bescherming.

Taconiet is dus niet het materiaal waar de afdichting van is gemaakt, maar juist het soort materiaal waar tegen beschermd moet worden. Voor lagersystemen die onder zware omstandigheden hun werk moeten doen zoals in mijnen en steengroeven zijn labyrinth/keerringafdichtigen met vetkamer een belangrijke mogelijkheid om de standtijd van de reductoren te verlengen.

Taconiet afdichtingen zijn nu beschikbaar als optie voor de grotere 300 reductoren. Deze nieuwe optie maakt de reductoren beter geschikt voor de inzet bij mijnbouwtoepassingen en toepassingen waar sprake is van corrosief of abrasief stof.

Introductie
Een Taconiet afdichting is een combinatie van keerringen, labyrinten en een extern nasmeerbare vetkamer die het binnendringen van abrasief stof of poeder in de reductor tegengaan. Voor gebruik van reductoren in een mijnbouwomgeving biedt een Taconiet afdichting een state of the art bescherming. Ook in omgevingen waar agressieve deeltjes in de lucht aanwezig zijn die schade aan lagers en tandwielen kunnen veroorzaken een zinvolle optie.

Beschikbaarheid
De Taconiet afdichtingen zijn beschikbaar voor de volgende reductoren:
Voor de reductorgroottes 314-325 in de uitvoeringen FP en FZ

Verkrijgbaarheid
De nieuwe Taconiet afdichtingen komen niet beschikbaar als standaard catalogusoptie voor de 300 serie, maar zijn op speciaal verzoek beschikbaar. Uitvoerige technische en bestel informatie (afmetingen, uitvoering, prijzen en levertijd) zijn beschikbaar via de ELSTO verkoopafdeling.