News

EVOX CP-serie coaxiale motorreductoren

De nieuwe coaxiale motorreductoren uit de EVOX CP zijn de eerste uit een nog verder te ontwikkelen familie met motorreductoren. Een breed scala aan versies, opties en motortechnologieën maken dat de EVOX CP aan elke machinebehoefte is aan te passen. Binnenkort wordt de serie verder uitgebreid met versies voor specifieke markten. In de toekomst wordt de family uitgebreid met haakse- en opsteekreductoren in hogere vermogens.

Technische eigenschappen

De EVOX CP-serie is een makkelijk schoon te houden coaxiale motorreductor met een glad oppervlak en hoge koppeldichtheid. Optimaal gevormde tandwielen zorgen voor een geruisloos bedrijf en een lage olietemperatuur. De reductor is afhankelijk van de gekozen overbrengingsverhouding, opgebouwd uit twee of drie reductietrappen. 

EVOX CP-serie coaxiale motorreductor met geïntegreerde E-motor

Marktconforme montagematen

Dankzij gestandaardiseerde afmetingen is de EVOX eenvoudig uitwisselbaar met reductoren van andere fabrikanten. Zeven verschillende bouwgroottes zijn verkrijgbaar met een voet- of flensmontage. De uitgaande as is verkrijgbaar in metrische of inch afmetingen, eventueel voorzien van een uitgaande montageflens. Ook is een massieve ingaande as of een IEC of NEMA motorflensaansluiting leverbaar. Dankzij industriestandaard montagematen hoeven er aan de machinezijde geen aanpassingen te worden uitgevoerd bij het vervangen van een ander fabricaat reductor.

EVOX CP-serie coaxiale reductor

Elke montagepositie is mogelijk

Alle montageposities zijn mogelijk door de draaibare klemmenkast in alle richtingen en behoud van het juiste oliepeil. Doordat de EVOX CP minder oliepluggen nodig heeft is er automatisch minder kans op lekkage. Door het hoge tandwielrendement blijft de olietemperatuur laag, waardoor geen overdruk wordt opgebouwd en lekkage langs de keerringen wordt voorkomen.  

Dit product is binnenkort op voorraad

 

Opties

De EVOX-CP is verkrijgbaar met een gereduceerde tandspeling en als explosieveilige versie. Voor schroeftransporteurs en gedecentraliseerde aandrijvingen zijn radiaal en axiaal verzwaarde lagers verkrijgbaar. Om ongewenste terugloop buiten bedrijfssituaties te voorkomen kan de reductor van een linkse of rechtse terugloopsper worden voorzien. De elektromotor is ook met een AC draaistroom of DC gelijkstroomrem met gelijkrichter beschikbaar.

EVOX Coaxiale reductor modulaire productopbouw

Van alle markten thuis

Deze motorreductoren zijn geschikt voor alle basistoepassingen die op de markt worden gevraagd. Een breed scala aan versies, opties en motortechnologieën maken dat de EVOX CP aan elke machinebehoefte is aan te passen.

Bekijk alle axiale en coaxiale tandwielreductoren uit het ELSTO programma