Nieuws

Besturingskasten voor Musical ‘De Tocht’

Vanaf 1 oktober laat Musical ‘De Tocht’ de magie van de legendarische Elfstedentocht tot leven komen. In het speciaal voor deze musical gebouwde Friso Theater in Leeuwarden wordt een ijsvloer van 2.000 m2 gemaakt. Het bijzondere aan deze indoor ijsvloer is dat hij ronddraait, zodat verschillende scenes op de ijsvloer langs het publiek gevoerd worden. De vloer wordt in beweging gebracht door 20 aandrijvingen.

Om dit technische hoogstandje mogelijk te maken hebben wij als Elsto Drives & Controls de besturingskasten voor die elektromotoren gebouwd en geleverd. En dat was geen alledaagse opdracht.

Normaal bouwen wij dergelijke kasten naast elkaar, in de lengte. In dit geval moesten de kasten midden op de ijsvloer komen te staan, zo compact mogelijk. Dit hebben we opgelost door de kasten ruggelings tegen elkaar te engineeren, op een sokkel van 20 cm hoogte. Zo ontstaat een cluster van besturingskasten van in totaal 200 cm hoog, 200 cm breed en 80 cm diep. Precies compact genoeg voor de decorbouwers om het geheel uit het zicht te kunnen wegwerken in de decors.

Het cluster is inmiddels in het Friso Theater geplaatst, getest en werkend opgeleverd.

Momenteel zijn de repetities in volle gang, op 1 oktober vindt de grootse galapremière plaats. Of, zoals ze het in Leeuwarden zeggen: ‘It giet oan!’

Musical de tocht