News

ELSTO Bonfiglioli Motion solutions

Hoge precisie motorreductoren uit de BMS-serie zijn ontwikkeld voor geavanceerde productintegratie toepassingen. Een permanent magneetsynchroonmotor zorgt samen met de zeer nauwkeurige planetaire reductor voor een win-win situatie.

Hoge precisie en dynamiek

Dankzij het doordachte ontwerp heeft de BMS-serie een hoge reductordynamiek en grote nauwkeurigheid. Het stijve huis zorgt samen met sterke verbindingen en lagers naast een hoge tandkwaliteit voor een volumereductie, lage massatraagheid en hoge precisie.

In het kleinste bouwvolume

Doordat een motorkoppeling ontbreekt is de BMS-serie tot 25% kleiner dan conventionele constructies. Ruimtebesparende motorreductoren geven machinebouwers alle ruimte voor compacte en efficiënte ontwerpen.

Permanent magneet synchroonmotor

De geïntegreerde permanent magneet synchroonmotor heeft een hoge koppeldichtheid, dynamiek en controleerbaarheid. Samen met de precieze en efficiënte reductor worden uitstekende prestaties geleverd, zelfs bij de meest veeleisende servo- en motion control toepassingen.

De juiste selectie is bepalend

Een juiste koppel-toerental selectie is bepalend voor het succes van een installatie. Ook moeten de mechanische, thermische en elektrische limieten worden afgestemd op het beoogde gebruik en inschakelduur. Door handig in te spelen op de beschikbare Base (B), Medium (M) en High (H) overtoeren versies kan precies het juiste prestatieniveau worden geselecteerd.

Component selectiesysteem

Bonfiglioli Motion solutions (BMS) heeft een uniek component selectiesysteem beschikbaar met geoptimaliseerde standaard combinaties. Zo is een maximaal resultaat wat betreft prestaties, compactheid en optimalisatie eenvoudig te realiseren. Voor bijzondere toepassingen staan de ELSTO verkoopmedewerkers u graag terzijde bij de selectie van de perfecte motorreductor.

Uitvoeringen en opties

Er is keuze uit vijf verschillende bouwgroottes, veertien motorcombinaties, twee nauwkeurigheidsklassen en drie soorten motorwikkelingen. Ook de keuzevrijheid bij het selecteren van opties is groot. Denk aan terugkoppelvoorzieningen, aanvullend vliegwielmassa, remmen en thermische bescherming.

Nauwkeurigheid naar keuze

De BMS-serie is verkrijgbaar in twee nauwkeurigheidsklassen. De ééntraps uitvoering heeft een radiale speling van minder dan vijf boogminuten en gereduceerd minder dan drie. Bij de tweetraps versie is dit zeven en vijf boogminuten. Op verzoek is een radiale speling van minder dan drie boogminuten voor zowel één als tweetraps reductoren te realiseren.

Eenvoudige integratie

Dankzij de standaard aanbouwflens met as en de compacte afmetingen is de mechanische integratie meestal eenvoudig. Verschillende type aansluitings- en terugkoppelmogelijkheden zorgen elektrisch voor een hoog “plug and play” niveau. Zelden was efficiënte precisie zo eenvoudig.

Bekijk hier de servomotorreductor en download de catalogus.