News

Elsto breidt Pfaff Silberblau-distributie uit naar Benelux

Ruim 35 jaar zijn wij officieel erkend distributeur van het wereldwijd opererende merk Pfaff Silberblau, onderdeel van Columbus McKinnon. Deze Duitse producent, bekend om zijn hoge kwaliteit producten, biedt spindelhefelementen en elektrisch-mechanische actuatoren. En sinds een jaar hebben wij ons distributeurschap uitbreid  tot de volledige Benelux!

De componenten worden gebruikt voor onder andere algemene machinebouw en heavy duty lifting, oftewel het verplaatsen en op z’n plek houden van zware lasten. Dit wordt veelal toegepast in middelzware en zware industrie zoals weg- en waterbouw, automotive, aerospace, staalindustrie, betonindustrie en scheepvaart.

Een toch wel spectaculair voorbeeld is het toepassen van spindelhefelementen onder een helideck van een luxejacht. Een helikopter kan hierbij landen op het platform op het dek. Wanneer de helikopter geland en gereed is, dan zakt het volledige helideck naar beneden waardoor de helikopter in het schip wordt geparkeerd.

Een synchroonloop van meerdere spindelhefelementen is ook gerealiseerd onder het zwembad van een schip. Daardoor is de bodem van het zwembad verstelbaar in hoogte. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk hier de uitlegvideo: elsto.eu/systeem-oplossingen/positioneren-met-elektrische-aangedreven-spindels

Door ons brede productportfolio kunnen we een volledige aandrijflijn aanbieden; van spindelhefelement, koppelassen en motorreductor tot besturing. Onze engineers worden graag uitgedaagd!

TELSA050600_903