News

Elsto moderniseert Sluis Linne met Krachtige aandrijvingen

Voor Sluis Linne, in de buurt van Roermond, hebben wij zes planetaire aandrijvingen mogen leveren in opdracht van Combinatie Mourik-SWARCO voor hun klant Rijkswaterstaat. De sluis wordt gebruikt om schepen te schutten vanwege het peilverschil over de stuw. Dit peilverschil over de stuw wordt in de sluis geregeld via rioolschuiven die worden geopend en gesloten met planetaire aandrijvingen.

De reductoren van de sluis zijn afkomstig uit 1922 en daarmee dus ruim 100 jaar oud. In eerste instantie was de vraag aan Elsto Smart Solutions om de zes bestaande aandrijvingen te reviseren en onderhoudsvriendelijker te maken.

Tijdens het reviseren van een systeem van 100 jaar oud weet je nooit wat je tegen komt. Daarnaast zijn bepaalde materialen nog altijd moeilijk te krijgen of hebben deze een lange levertijd. Echter bij dit soort revisies is het belangrijk om rekening te houden met scheepvaart- of wegverkeer dat gestremd wordt gedurende de werkzaamheden. Het project moet dan ook gereed zijn binnen het geboden tijdsbestek.

Om geen risico’s te nemen, hebben Elsto Smart Solutions en Elsto Drives & Controls de handen ineen geslagen en voorgesteld om een nieuwe oplossing te ontwerpen waarin ook direct alle verbeteringswensen meegenomen konden worden.

Met onze engineeringsafdeling, ruime voorraad en eigen productiefaciliteiten hebben we uiteindelijk een oplossing kunnen aanbieden die binnen enkele maanden gereed zou zijn. Om aan de kwaliteitseisen te voldoen hebben we sterkte- en theoretische levensduurberekeningen gemaakt. Met als resultaat dat de Combinatie Mourik-SWARCO dit advies heeft overgenomen en samen met Rijkswaterstaat voor deze oplossing gekozen heeft.

Als kers op de taart hebben zowel de Combinatie Mourik-SWARCO en Rijkswaterstaat laten weten dat zij tevreden zijn met het eindresultaat en willen toewerken naar meer van deze oplossingen. Wij danken hen voor het vertrouwen en voor deze mooie opdracht!

TELSA000000_461
TELSA000000_462