News

Power Drive Systems richtlijn per 1 juli

Op 1 juli gaan in het kader van de Ecodesign-richtlijn (EU) 2019/1781 voor het eerst regels van kracht voor elektronische motorbesturingen zoals frequentieregelaars. Uit het ELSTO-programma voldoen de S2U (IP66), ACU, AGL en ANG-regelaars uiteraard aan alle gestelde eisen.

Efficiencyklasse IE2 

Efficiëntieklasse IE2 wordt verplicht voor frequentieregelaars die bestemd zijn voor motoren met een nominaal vermogen van 0,12 kW tot en met 1000 kW. Buiten de nieuwe regelgeving vallen LV AC regelaars (Active Front End), laag harmonische regelaars, regelaars met meerdere AC-uitgangen en éénfasige regelaars. Het spreekt vanzelf dat de IE2 regelaars perfect te combineren zijn met motoren waarvan de regels op 1 juli worden aanscherpt.

8 punts meting

Met behulp van Europese norm EN 50598-2 kan het rendement voor samengestelde systemen worden vastgesteld. Op 8 toerental/koppel meetpunten wordt het systeem vergeleken met een theoretisch referentiesysteem om de relatieve efficiëntie vast te stellen. Deze relatieve efficiëntie wordt uitgedrukt in een IES klasse. In onze offertes worden de vermogensverliezen in procenten voor ieder meetpunt aangegeven. Zo kan de best presterende motor/regelaar combinatie voor het beoogde gebruik worden geselecteerd. Per combinatie kunnen de resulaten aanzienlijk verschillen.

8 efficiƫntie meetpunten (EN 50598-2)

Productprogramma

Het ELSTO-leveringsprogramma met Bonfiglioli Vectron frequentieregelaars voldoet vanzelfsprekend aan de eisen die op 1 juli ingaan. Zowel de kosteneffectieve S2U (IP66) toerenregelaars als de standaard Agile regelaars zijn verkrijgbaar in efficiencyklasse IE2, net als de high performance regelaars uit de Active Cube-serie en Active Next Generation servoregelaars. Bekijk alle Bonfiglioli Vectron regelaars. 

Bonfiglioli Vectron frequentieregelaar S2U grootte 1
Bonfiglioli Vectron S2U IP66 frequentieregelaar
Bonfiglioli Vectron frequetieregelaar Agile AGL-serie
Afbeelding Bonfiglioli Vectron ACU Active Cube frequentiereg
Afbeelding Bonfiglioli Vectron Actvie Next Generation ANG410 frequentieregelaa

Vraag om advies

Bij slim gebruik van de per 1 juli verplichte energieklassen is het energieverbruik van industriële machines en installaties aanzienlijk te verminderen. Heeft u nog vragen? Wij staan voor u klaar om te helpen bij het selecteren van de beste regelaar in combinatie met de best bijpassende reductor.