News

Voedselveilig aandrijven met ELSTO

Processtoffen, reinigingschemicaliën of klimatologische omstandigheden stellen vaak hoge eisen aan de gebruikte aandrijfcomponenten. ELSTO heeft een compleet programma elektromotoren, reductoren, aandrijfcomponenten en schakelkasten die bestand zijn tegen dit soort omstandigheden. 

RVS aandrijfprogramma

Het ELSTO RVS aandrijfprogramma is de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid. De beschikbare vermogens zijn toegesneden op de meest voorkomende vragen uit de markt. Dankzij de gladde oppervlakteafwerking en de ronde vormgeving zijn de aandrijvingen makkelijk schoon te houden. Zelfs het ‘typeplaatje’ is op het motorhuis gelaserd, zodat geen enkel kier of naad aanwezig is waaraan voedselresten zich kunnen hechten. 

RVS motoren

Bij de RVS motoren van ELSTO is gebruik gemaakt van 304 corrosievast staal. Door het hoogglans polijsten van de motor is de weerstand tegen corrosie uitstekend. Hoogwaardige afdichtingen zorgen voor een uitstekende waterdichtheid met beschermingsklasse IP67. De standaard PTC-weerstand beschermt de elektromotoren tegen oververhitting. RVS motoren zijn leverbaar zonder koeling (TENV) of met ventilatorkoeling (TEFC). 

RVS trommelmotoren

RVS trommelmotoren zijn speciaal ontworpen voor het aandrijven van transportbanden in de voedingsmiddelenindsutrie. Uitgevoerd met een geïntegreerde motorreductor die een goede afdichting garandeert.

RVS reductoren

Naast RVS motoren biedt Elsto ook RVS reductoren aan. U kunt kiezen uit rechte tandwielreductoren, haakse kegeltandwielreductoren en wormwielreductoren. Vanzelfsprekend zijn alle RVS reductoren geschikt voor voedselveilige smeeroliën. 

RVS componenten

ELSTO Controls bouwt ook schakelpanelen die met een RVS 304 en 316 (IP 66) buitenkasten leverbaar zijn. Verder maken RVS aandrijfcomponenten het corrosiebestendige programma compleet. 

RVS ELSTO Wornwielkast
RVS motoren, Corrosiebestendige motoren
RVS rechtetandwielreductor
RVS motoren, Corrosiebestendige motoren (glad) voetmontage
Trommelmotor open
RVS ELSTO Draaistroommotor

RVS specials

Van ontwerp tot renovatie, samen met ELSTO specialisten is altijd een zeer corrosiebestendige oplossing te realiseren. Afhankelijk van de toepassing zijn aandrijvingen doorgaans geheel of grotendeels in RVS uit te voeren. 

Maak de juiste keuzes

De geschiktheid voor de betreffende toepassing hangt af van het ontwerp, de afwerking en het materiaal van de afdichtingen. Kies dus altijd in samenspraak met ELSTO voor de juiste component-samenstellingen.

Toepassingsgebieden

In de voedingsmiddelenindustrie is hoogwaardig materiaalgebruik belangrijk en RVS voldoet aan de hoogste hygiëne eisen. Vanwege de hoge corrosiebestendigheid komt RVS ook goed van pas in de jachtbouw en de chemische- of farmaceutische industrie. Toch speelt RVS in de aandrijftechniek voor algemene toepassingen nog steeds een ondergeschikte rol. Hier en daar een as, wat bevestigingsmiddelen of een typeplaatje. Voor de meeste toepassingen zijn ‘gewone’ aandrijfcomponenten meer dan voldoende, al dan niet met een extra conservering of betere afdichtingen.

RVS, van exoot naar huis, tuin en keukenmateriaal
Begin vorige eeuw werd het toen nog kostbare roestvast of vlekvrij (stainless) staal geïntroduceerd. Toen was nog niet duidelijk welke enorme vlucht dit materiaal in al zijn verschijningsvormen zou nemen.

Kook en eetgerei, bevestigingsmiddelen, materiaal voor de bouw en bij sanitair is RVS niet meer weg te denken. De afgelopen decennia is RVS eigenlijk heel normaal en betaalbaar geworden.