Nieuws

Wat een bijzonder project is dit!

Op de plaats waar het beroemde passagiersschip RMS Titanic werd ontworpen, gebouwd en te water gelaten, staat nu de Titanic Belfast. Dit is een prachtig museum waar bezoekers het maritieme ‘erfgoed’ van Belfast kunnen bekijken.

Het bedrijf Fiction Factory heeft in opdracht van het museum een 1:35 schaalmodel van de Titanic gebouwd. Deze hangt aan het plafond en draait rond via onze aandrijving; een elektrisch aangedreven draaikranslager met geïntegreerde wormwielaandrijving gecombineerd met een coaxiale rechte tandwielreductor met een ratio van 2300:1. Hierdoor draait het schaalmodel in anderhalve minuut één keer rond.

Deze slewing drive is gemaakt om aangedreven te worden door een hydromotor. Daarnaast hebben we de ingang van de aandrijving passend gemaakt voor een elektromotor.

Het 7,6 meter lange schip is ontworpen door OPERA Amsterdam en is daarmee het grootste ontwerp dat het bedrijf ooit heeft gemaakt. De bouw duurde zes maanden en het heeft nog eens drie maanden geduurd om het geheel te installeren en te programmeren.

“De tentoonstelling schept een realistisch en meeslepend beeld van de dromen en verhalen van de passagiers. Als bezoeker aan het museum zal je door de ogen van de passagiers ervaren hoe het was om in 1912 deel te nemen aan deze prachtige en toch onheilspellende reis.”, aldus het museum.     

Alle lof voor Fiction Factory en de betrokken partijen voor dit prachtige resultaat. Want wat is het mooi geworden!